Toplotne pumpe

Običan kotao na struju ili TA peć potroše 9kWh el.energije da isporuče u idealnom slučaju 9kWh toplotne energije. Toplotne pumpe stvore i 5-6 puta više energije nego što joj je potrebno da radi, pa može da isporuči istih tih 9kWh toplote trošeći manje od 2 kWh el.energije. Dakle, 5-6 puta efikasnija od običnog grejanja na struju.

Kada pogledamo kroz prozor, napolju je ulica, automobili, drveće... i besplatan izvor energije – VAZDUH, VODA, ZEMLJA. Novom tehnologijom koja funkcioniše na principu "obrnutog frižidera", zapravo, onako kako frižider "izvlači" toplotu iz svoje unutrašnjosti (hladi je) i prenosi je u Vašu kuhinju (greje je), tako toplotna pumpa izvlači toplotu iz spoljnjeg vazduha, podzemne vode ili zemlje ii koristi je da zagreje radijatore ili podno grejanje u Vašem domu.

U zavisnosti odakle izvlačimo dodatnu besplatnu energiju delimo i toplotne pumpe: • VAZDUH / VODA • VODA / VODA • ZEMLJA / VODA Ono što vam toplotna pumpa omogućava pored fantastičnog komfora i efikasnog grejanja jeste i izuzetno štedljivo hladjenje tokom leta!

Jednostavno rečeno, za razliku od svakog drugog uredjaja za grejanje, kod koga morate da platite mnogo više energije nego što iskoristite, kod toplotne pumpe je to suprotno. Naprotiv, višestruko više dobijete energije nego što platite. Pozovite i rezervišite svoju toplotnu pumpu!